Omlegging av seriestrukturen

NFF har vedtatt å forandre på strukturen i de norske ligaene, og dette vil få store konsekvenser for Mosjøen IL. Det vil nemlig bli store endringer i blant annet HÅNO-serien fra 2017.

På fotballtinget kom fotballedelsen med forslag til store og omfattende endringer, inkludert denne omleggingen av seriestrukturen som den aller viktigste, særlig for Mosjøen. Det nye systemet som ble vedtatt vil nemlig innebære at Mosjøen IL må greie en topp fire plassering i HÅNO for fortsatt å kunne opprettholde sin status som tredjedivisjons lag.

Klubben har imidlertid lenge væmosjoenguttrt klar over at dette kunne skje, og gjort forberedelser i den forbindelse. Målsettingen er derfor å bli topp fire allerede i år, men det er selvfølgelig flere andre lag som deler denne målsettingen.

Det nye systemet til NFF innebærer at det blir to avdelinger i andre divisjon og seks avdelinger i tredje divisjon, med fjerde divisjon som ren kretsserie med i alt 24 avdelinger.

På den ene siden vil det å kunne spille i den nye tredje divisjonen være svært attraktivt, med gode motstandere og et relativt høyt nivå i forhold til dagens situasjon der det er endel jallalag som nå har anledning til å skryte av at de er i tredje divisjon. Spørsmålet blir hvordan det blir med reisingen, det kan bli ganske mye av det. På den annen side så vil spill i ny fjerde divisjon gi svært korte reiser og lave utgifter til disse, men sponsorinntektene vil trolig også bli mye mindre.

Det gjenstår å se om Mosjøen IL har det som trengs for å holde seg topp fire og ende opp i en ny tredje divisjon. I fjorårets sesong var det visse svakheter i sentrallinjen, særlig i midtforsvaret og på sentral midtbane som gjorde at klubbens prestasjoner varierte veldig. Det må bli høyere nivå over tid for å kunne greie seg i den nye ordningen.